Ιστό ΣΑΕ
ΣΑΕ Ειδήσεις Δελτία τύπου ΣΑΕ Καναδά - Ολοκληρώθηκε η...

Δελτία τύπου

Send | Print | RSS Δελτία τύπου '
Τορόντο27.06.2008

Τα μέλη του νεοεκλεγέντος Συντονιστικού Συμβουλίου Δικτύου Νεολαίας Περιφέρειας Καναδά κ.κ. Τάσος Μαστοράκος, Μιχάλης Γκέκας, Κώστας Μπόνης, Απόλλων Ρετσινάς, Πατρίσια Μαραγκού, Εμμανουέλλα Ποντικάκη και Ελένη Κοσμά συναντήθηκαν στο Μόντρεαλ όπου πραγματοποίησαν την 1η Τακτική Συνεδρίαση τους από 20-22 Ιουνίου 2008.

Το Σάββατο 21 Ιουνίου 2008 ο κ. Μαστοράκος και τα μέλη του Σ.Σ. έγιναν δεκτά στην Ελληνική Κοινότητα του Μόντρεαλ από τον Πρόεδρο κ. Ιωάννη Θεοδοσόπουλο, ο οποίος καλωσόρισε το Συμβούλιο και τους διαβεβαίωσε για την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη της Κοινότητας και ολόκληρης της παροικίας του Μόντρεαλ στο έργο τους.

Η Συνεδρίαση διεξάχθηκε στην Μικρή Βουλή της Ελληνικής Κοινότητας Μόντρεαλ μέσα σε κλίμα εγκάρδιο και φιλικό. Παρόν στις εργασίες της συνεδρίασης ήταν ο Διευθυντής του Γραφείου Περιφέρειας Καναδά κ. Αναστάσιος Μούσας, ο οποίος δήλωσε την πλήρη ικανοποίηση του για το επίπεδο των συνομιλιών και την γενικότερη έκβαση της συνεδρίασης.

Στην Συνεδρίαση, ανάμεσα σε άλλα, συζητήθηκαν τα ακόλουθα: Οι εισηγητικές προτάσεις των συνέδρων από την Ιδρυτική Συνέλευση, το νέο Καταστατικό και οι Εσωτερικοί Κανονισμοί του Δικτύου, οι τομείς αρμοδιοτήτων των μελών του Σ.Σ, η δημιουργία ιστοσελίδας και η εκπόνηση στρατηγικών δικτύωσης και στήριξης της νεολαίας παν-καναδικά. Επίσης αποφασίστηκε η συνεχής επικοινωνία και ενημέρωση τόσο των μελών του Σ.Σ. όσο και όλων των άλλων δυνάμεων του Ελληνισμού στον Καναδά.

Ο Συντονιστής Νεολαίας παρέθεσε συνεντεύξεις στο τηλεοπτικό πρόγραμμα του Odyssey Television καθώς και στην ραδιοφωνική εκπομπή του κ. Δημητρίου Ηλεία στον σταθμό CFMB. Οι συζητήσεις ήταν ουσιαστικές και εποικοδομητικές. Ανάμεσα στα θέματα που αναπτύχθηκαν, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην δικτύωση της νεολαίας παν-καναδικά, στην ελληνόγλωσση παιδεία, σύσφιξη σχέσεων νέων του Καναδά με την Ελλάδα και στην προβολή του Ελληνικού πολιτισμού.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας τα μέλη του Δικτύου Νεολαίας συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις της Ελληνικής Κοινότητας Μόντρεαλ με την ευκαιρία του Φεστιβάλ του Αγίου Ιωάννη στην Νότια Ακτή, όπου ο Συντονιστής Νεολαίας απεύθυνε χαιρετισμό.

Την Κυριακή 22 Ιουνίου 2008, τα μέλη του Δικτύου Νεολαίας εκκλησιάστηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου χοροστατούντος του Ιερατικού Προϊσταμένου Αιδ. Παναγιώτη Σαλατέλλη, ο οποίος τους καλωσόρισε επισήμως και τους ευχήθηκε δύναμη στα νέα τους καθήκοντα. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του νέου Δ.Σ. της Ελληνικής Κοινότητας Μόντρεαλ. Στην εκδήλωση παραλαβής – παράδοσης και στην πανηγυρική συνεδρίαση του Δ.Σ της Κοινότητας, επί τιμή συμμετείχε και ο Συντονιστής Δικτύου Νεολαίας, ο οποίος συνεχάρη τον νέο Πρόεδρο κ. Μπαλαμπάνο και τα μέλη του Δ.Σ.

Ο Συντονιστής Νεολαίας παρέθεσε συνέντευξη τύπου στα ελληνόφωνα μέσα ενημέρωσης της Πόλης, όπου τόνισε την ανάγκη για συνεχή επικοινωνία και αρμονική συνεργασία με όλους τους οργανισμούς της ομογένειας για το κοινό καλό. Στις επαφές που είχε, τόνισε την ανάγκη για καλύτερο συντονισμό και οργάνωση καθώς και για μεγαλύτερη συμμετοχή της νεολαίας στα κοινοτικά δρώμενα. Χαρακτηριστικά δήλωσε: «ως νεολαία θα ενώσουμε τις φωνές από άκρη σε άκρη του Καναδά και ως συμβουλευτικό σώμα της Ελληνικής πολιτείας θα παρουσιάσουμε τις προτάσεις μας. Επιδίωξη μας είναι να ισχυροποιήσουμε τους νέους καναδούς ελληνικής καταγωγής προκείμενου να μεταλαμπαδεύσουν τα ελληνικά ιδεώδη, γλώσσα, πολιτισμό και ελληνορθόδοξη πίστη στις νέες γενιές.»

Από το Γραφείο Τύπου ΣΑΕ Περιφέρειας Καναδά

 
Share |

Δελτία τύπου