Ιστό ΣΑΕ
ΣΑΕ Ειδήσεις Δελτία τύπου ΣΑΕ Ωκεανίας - Στέριωσε το ...

Δελτία τύπου

Send | Print | RSS Δελτία τύπου '
13.08.2008

Δυναμικό τα παρών της νεολαίας μας και στη Μελβούρνη

Το ιδρυτικό συνέδριο δικτύου νεολαίας του ΣΑΕ που έγινε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 10 Αυγούστου 2008 στη Μελβούρνη, επέδειξε δυναμικά ότι η νεολαία της ελληνικής παροικίας ενδιαφέρεται, δρα και σχεδιάζει για την ανάληψη της σκυτάλης της ελληνικής ομογένειας στην Αυστραλία.

Μετά την επιτυχία και στα ιδρυτικά συνέδρια Δικτύων Νεολαίας που έγιναν στη Δυτική Αυστραλία (Περθ), Νέα Ζηλανδία (Γουέλινκτον), Νότια Αυστραλία (Αδελαϊδα) και η Βικτώρια έδειξε στο συνέδριο της Μελβούρνης την Κυριακή 10 Αυγούστου, ότι η νεολαία μας είναι δυναμικά συνδεμένη με την ιδέα του ελληνισμού, της ελληνικής γλώσσας και της οργάνωσης και αναδιοργάνωσης της παροικίας μας σε μια κοινότητα της αυστραλιανής κοινωνίας που θα έχει την θέση και την αξία που της ανήκει.

Σε διεργασίες που είχαν όλο το κύρος, την ευπρέπεια και την αποτελεσματικότητα των νεαρών ελληνοαυτραλών με προσόντα και γνώσεις που θα τους επιτρέψουν να αναλάβουν την πολιτισμική και οικονομική κληρονομιά της ομογένειας, που με τόσες θυσίες και πίστη δημιούργησαν οι γονείς και παππούδες τους.

Στην κατάμεστη αίθουσα της Ελληνικής Κοινότητας στη Μελβούρνη, συγκεντρώθηκαν οι νεαροί και νεαρές της Βικτώρια και Τασμάνια και πολλοί συμπάροικοι για τις διεργασίες του ιδρυτικού συνεδρίου.

Εντυπωσίασε η μαζική προσέλευση, καθώς και ο ενθουσιασμός των νέων, οι οποίοι δήλωσαν την προθυμία τους να συγκροτηθούν και να συντονίσουν τις προσπάθειές τους ώστε να διασφαλίσουν τις δομές της ελληνικής παροικίας και να διαιωνίσουν την ελληνική ταυτότητα της ομογένειας.

Παρευρέθησαν ο Γενικός Πρόξενος στη Μελβούρνη κ. Χρήστος Σαλαμάνης, ο Συντονιστής ΣΑΕ Ωκεανίας κ. Γεώργιος Αγγελόπουλος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Κοινοτήτων κ. Ανδρεάς Δημητρίου και στο ρόλο του παρουσιαστού των εκδηλώσεων της ημέρας, ο έμπειρος κ. Ντιν Καλυμνίου.

«Οι νέοι μας έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα ότι θέλουν συνεργασία με τους φορείς της Ομογένειας και είναι αποφασισμένοι να εργαστούν για την διατήρηση και ανάπτυξη της ιδιαίτερης ελληνοαυστραλιανής ταυτότητας», δήλωσε ο Συντονιστής του ΣΑΕ Ωκεανίας και Άπω Ανατολής Γιώργος Αγγελόπουλος.

«Εντυπωσίασε ο ο ενθουσιασμός των νέων, οι οποίοι δήλωσαν την προθυμία τους να συγκροτηθούν και να συντονίσουν τις προσπάθειές τους ώστε να διασφαλίσουν τις δομές της ελληνικής παροικίας και να διαιωνίσουν την ελληνική τους ταυτότητα», δήλωσε από την μεριά του ο παρουσιαστής των συνεδριακών εργασιών, Ντην Καλυμνίου.

Ο κ. Αγγελόπουλος κατά τον χαιρετισμό του εξήγησε ότι «το ΣΑΕ Ωκεανίας προωθεί την αυτόνομη πορεία της νεολαίας με τον τρόπο που οι ίδιοι οι νέοι θα ορίσουν, με σκοπό την ανάμειξή τους στην παροικιακή ζωή και την εξυπηρέτηση των ιδιαίτερων αναγκών τους και συμφερόντων».

Στο πλαίσιο της ανοικτής συζήτησης που διεξήχθη, οι νέοι εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους γύρω από την διατήρηση της ελληνικής γλώσσας, την επικοινωνία με το μητροπολιτικό κέντρο, τα εθνικά θέματα και άλλα.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Μελβούρνη, Χρήστος Σαλαμάνης», τόνισε ότι «η ελληνική πολιτεία στηρίζει απόλυτα τις αξιέπαινες προσπάθειες του ΣΑΕ για την καλύτερη δυνατή οργάνωση και δικτύωση της νεολαίας».

Μίλησε επίσης ο πρόεδρος της Κοινότητας, Βασίλης Παπαστεργιάδης, ο οποίος μεταξύ άλλων κάλεσε τους νέους να ενταχθούν στις ομογενειακές οργανώσεις και ειδικά στην Κοινότητα Μελβούρνης, η οποία όπως είπε «έχει μεγαλόπνοα σχέδια για την ίδρυση πολιτιστικού κέντρου».
Στο συνέδριο παρέστη και ο διευθύνων σύμβουλος της Sports United της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Άγγελος Ζουράς.

Ο κ. Ζουράς δεσμεύτηκε να μεταφέρει αίτημα προς την ερυθρόλευκη ΠΑΕ, όπως αποστείλει ποδοσφαιρική ομάδα νέων, κάτω των 20 ετών, για να λάβει μέρος στους Πανελλήνιους Αγώνες Ωκεανίας που διοργανώνει το ΣΑΕ Ωκεανίας τον Φεβρουάριο του 2009 στην Μελβούρνη.

Παρόντα στο συνέδριο και όλα τα μέλη του Πολιτειακού Συνδέσμου του ΣΑΕ στην Βικτώρια οι Δημήτρης Κανελλάκος Γραμματέας του ΣΑΕ Ωκεανίας, Μαυρουδής Παύλος, Καλυμνίου Ελένη, Σταράκης Μανώλης, Παπαδόπουλος Πολυχρόνης.

Οι εργασίες του συνεδρίου έγιναν με την διεξοδική προεδρεία της επιτροπής του Συνεδρίου με πρόεδρο τον κ. Jack Miriklis και ολοκληρώθηκαν με εκλογές για την ανάδειξη του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου Νεολαίας Βικτώριας και Τασμανίας, αποτελούμενο από τους: Lampou Emmanuel (Πρόεδρος), Sakalidis Ekaterina (Αντιπρόεδρος-Tasmania), Simeonidis Olga (Αντιπρόεδρος), Ioannides Elinah (Γραμματέας), Stefanopoulos Penelope (Β. Γραμματέα), Yiannatzis Greg (Ταμίας), Papadopoulos Vicky (βοηθός Ταμία), Mougios Katholiky (Επικοινωνίες), Saloustros Ross (Events).
Παράλληλα με την ανάδειξη του Συμβουλίου εξελέγησαν και άλλοι 21 αντιπρόσωποι οι οποίοι μαζί με την Διοίκηση θα λάβουν μέρος στο συνέδριο στις αρχές του Οκτωβρίου, στο Σύδνεϋ για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου ΣΑΕ Ωκεανίας.

Το επόμενο ιδρυτικό συνέδριο της Νεολαίας Ν.Ν.Ο. θα γίνει την Κυριακή 17 Αυγούστου 2008 στην Κυπριακή Κοινότητα ΝΝΟ (58 Stanmore Rd Stanmore) και το τελευταίο πολιτειακό συνέδριο νεολαίας στο Μπρίσμπαν της Κουηνσλάνδης στις 24 Αυγούστου και έτσι συμπληρώνεται η διοργάνωση των Πολιτειακών Δικτύων Νεολαίας Αυστραλίας και θα ολοκληρωθεί με την Συνεδρίαση των πολιτειακών Διοικητικών Συμβουλίων στο Σύδνεϋ στις 4 και 5 Οκτωβρίου για ανάδειξη του Διοιηκτικού Συμβουλίου του Δικτύου Νεολαίας ΣΑΕ Ωκεανίας.

 
Share |

Δελτία τύπου