Ιστό ΣΑΕ
ΣΑΕ Ειδήσεις Δελτία τύπου ΣΑΕ Ωκεανίας - Ιδρυτικό συν...

Δελτία τύπου

Send | Print | RSS Δελτία τύπου '
20.08.2008

Mε μεγάλη επιτυχία διεξήχθη την Κυριακή 17 Αυγούστου 2008 στο Σύδνεϋ το ιδρυτικό συνέδριο δικτύου νεολαίας του ΣΑΕ ΝΝΟ και ΑCT και επιβεβαίωσε ότι η νεολαία της ελληνικής παροικίας στην Αυστραλία αποτελεί βασικό στοιχείο και άξιο κληρονόμο της ελληνικής ταυτότητας και πολιτιστικής μας κληρονομίας.

Μετά την επιτυχία και στα ιδρυτικά συνέδρια Δικτύων Νεολαίας που έγιναν στη Δυτική Αυστραλία (Περθ), Νέα Ζηλανδία (Γουέλινκτον), Νότια Αυστραλία ( Αδελαΐδα), Βικτόρια (Μελβούρνη) το Συνέδριο της ΝΝΟ έδειξε στο συνέδριο στο Σύδνεϋ την Κυριακή 17 Αυγούστου, ότι η νεολαία μας έχει και τη δύναμη και τις γνώσεις και τον πατριωτισμό για να προχωρήσει στην διοργάνωσης του Δικτύου Νεολαίας ΣΑΕ της παροικίας μας σε μέτρα και ποιότητα που θα καθρεφτίζουν το επίπεδο της δικής τους γενιάς.

Στην κατάμεστη αίθουσα της Κυπριακής Κοινότητας ΝΝΟ, συγκεντρώθηκαν οι νεαροί και νεαρές και παρευρέθηκαν ο Γενικός Πρόξενος στο Σύδνεϋ κ. Βασίλης Τόλιος, ο Συντονιστής ΣΑΕ Ωκεανίας και Άπω Ανατολής κ. Γεώργιος Αγγελόπουλος, ο Σύμβουλος του ΣΑΕ Ωκεανίας κ. Χάρης Δανάλης, ο καθηγητής Δρ Βρασίδας Καράλης, τα μέλη του Πολιτειακού Συνδέσμου ΣΑΕ ΝΝΟ κ. Στέργιος Τζίντζα, Κώστας Παϊπέτης, Χρήστος Γραβάνης, Κατίνα Νίκολας, Δήμητρα Γάλλου, εκπρόσωποι παροικιακών οργανώσεων και πολλοί συμπάροικοι για τις διεργασίες του ιδρυτικού συνεδρίου.

Ο κ. Αγγελόπουλος κατά τον χαιρετισμό του εξήγησε ότι «το ΣΑΕ Ωκεανίας προωθεί την αυτόνομη πορεία της νεολαίας με τον τρόπο που οι ίδιοι οι νέοι θα ορίσουν¨και τόνισε τη σημασία του συνεδρίου για το μέλλον της παροικίας μας και της ομογένειας γενικότερα, ενώ ο Γενικός Πρόξενος κ. Τόλιος είπε μεταξύ άλλων: «Το συνέδριο αυτό αποτελεί απαρχή μιας πολύ μεγάλης προσπάθειας για καλύτερη, ποιοτικότερη και βαθύτερη επικοινωνία – ενέργειες που συνδράμει εξ αρχής η Ελληνική πολιτεία – και η επιτυχία του εξαρτάται από σας τους ιδίους, αν συνειδητοποιήσετε τι μπορεί να πετύχουμε ενωμένοι.

Εκφράζουμε την απόλυτη εμπιστοσύνη μας στις δικές σας δυνατότητες, που υπό την καθοδήγηση του ΣΑΕ θα έχει πολλές επιτυχίες».

Ο Δρ Καράλης χαρακτήρισε το συνέδριο «αποφασιστικής σπουδαιότητας» που θα δημιουργήσει παγκόσμια ευαισθησία και θα καταστήσει τη νεολαία πρέσβεις του ελληνισμού στις χώρες διαμονής της» και συγχαίροντας το ΣΑΕ συμπλήρωσε «το μέλλον του Ελληνισμού βρίσκεται σε πολύ σίγουρα και ικανά χέρια».

Στο πλαίσιο της ανοικτής συζήτησης που διεξήχθη, οι νέοι εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους γύρω από την διατήρηση της ελληνικής γλώσσας, την επικοινωνία με το μητροπολιτικό κέντρο, τα εθνικά θέματα και άλλα.

Οι εργασίες του συνεδρίου έγιναν με την διεξοδική προεδρεία της επιτροπής του Συνεδρίου με πρόεδρο τον κ. Παναγιώτη Δούκα και ολοκληρώθηκαν με εκλογές για την ανάδειξη του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου Νεολαίας ΝΝΟ, αποτελούμενο από τους: Doukas Peter, President, Danalis Maki, Lazarou Nikolaos, Vice Presidents, Kougellis Rebecca, Secretary, Berlehas Alex Anthony, Treasurer, Lantis Irini, Education Officer, Costa Efrosini, Roumeliotis Stergios, Skountzos Panagiotis, Members.

Παράλληλα με την ανάδειξη του Συμβουλίου εξελέγησαν και άλλοι 16 αντιπρόσωποι, οι οποίοι μαζί με την Διοίκηση του Δικτύου ΝΝΟ θα λάβουν μέρος στο συνέδριο Δικτύου Νεολαίας Ωκεανίας & Άπω Ανατολής στις αρχές του Οκτωβρίου, στο Σύδνεϋ για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου ΣΑΕ Δικτύου Νεολαίας Ωκεανίας.

Το επόμενο ιδρυτικό συνέδριο της Νεολαίας Ν.Ν.Ο. θα γίνει την Κυριακή 24 Αυγούστου 2008 στην Κυπριακή Κοινότητα Μπρίσμπαν και έτσι συμπληρώνεται η διοργάνωση των Πολιτειακών Δικτύων Νεολαίας Αυστραλίας που θα ολοκληρωθεί με την Συνέδριο Νεολαίας στο Σύδνεϋ στις 4 και 5 Οκτωβρίου για ανάδειξη του Διοιηκτικού Συμβουλίου του Δικτύου Νεολαίας ΣΑΕ Ωκεανίας.

 
Share |

Δελτία τύπου