Ιστό ΣΑΕ
ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Ευρώπης Περιφερειακή Συνέλευση ΣΑΕ ...

ΣΑΕ Ευρώπης

Send | Print | RSS ΣΑΕ Ευρώπης '
Περιφερειακή Συνέλευση ΣΑΕ Ευρώπης
Φρανκφούρτη22.10.2008

Στην πόλη της Φρανκφούρτης θα πραγματοποιηθεί η περιφερειακή συνέλευση του ΣΑΕ Περιφέρειας Ευρώπης, από 24 έως 26 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των ομογενειακών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη.

Στόχοι της Συνέλευσης είναι η ενημέρωση και η καταγραφή των θέσεων των μελών του ΣΑΕ, η προαγωγή της δικτύωσης, η καλύτερη επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ των μελών της Περιφέρειας, προκειμένου να αναπτυχθούν συντονισμένες στρατηγικές προς όφελος του Απόδημου Ελληνισμού.

«Η παρουσίαση των θέσεων των αποδήμων επί θεμάτων που τους ενδιαφέρουν και η ανταλλαγή εμπειριών αναμένουμε να συμβάλλει στην περαιτέρω διαμόρφωση μιας σύγχρονης και αποτελεσματικότερης πολιτικής για τον Ελληνισμό της Διασποράς», επισημαίνει ο Συντονιστής της Περιφέρειας Γιώργος Αμαραντίδης.

Τις εργασίες της συνέλευσης θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος και ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για θέματα Απόδημου Ελληνισμού κ.κ. Νικόλαος Τσιαρτσιώνης και Γρηγόρης Νιώτης, ο γενικός Διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού Ιωάννης Κυπαρισσίδης, ο Εδικός Γραμματέας Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας Άγγελος Συρίγος και ο Πρόεδρος του ΣΑΕ Στέφανος Ταμβάκης.

Στο πλαίσιο των εργασιών θα γίνει ενημέρωση για το Εθνικό Κτηματολόγιο από τον Πρόεδρο της Κτηματολόγιο ΑΕ Χρήστο Γούλα.

Ζωντανή Μετάδοση της Συνέλευσης

Με γνώμονα ότι η συνεργασία όλων αποτελεί την κινητήρια αναπτυξιακή δύναμη του Απόδημου Ελληνισμού και με την πεποίθηση ότι η καινοτομία, η γνώση και η ενημέρωση αποτελούν βασικά στοιχεία προόδου και ανάπτυξης για τον Ελληνισμό της Διασποράς η Περιφερειακή Συνέλευση θα μεταδίδεται ζωντανά στο διαδίκτυο.

Η ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ευρώπης (http://conference.sae-europe.eu) συμβάλλει έτσι στην εκκίνηση ενός δημόσιου διαλόγου σχετικά με την πρόοδο της σύγχρονης πολιτικής για τον απόδημο Ελληνισμό και τους παράγοντες που την ενισχύουν.

Παρακολουθώντας ζωντανά την Περιφερειακή Συνέλευση οι επισκέπτες θα μπορούν να γνωρίσουν τις θέσεις και τις δραστηριότητες του ΣΑΕ και των οργανώσεών του και να απευθύνουν ερωτήσεις και τοποθετήσεις προς τη Συνέλευση και τους ομιλητές της μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων (info@sae-europe.eu).

 
Share |

ΣΑΕ Ευρώπης