Ιστό ΣΑΕ
ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ ΗΠΑ Περιφερειακή Συνέλευση ΣΑΕ ...

ΣΑΕ ΗΠΑ

Send | Print | RSS ΣΑΕ ΗΠΑ '
Σικάγο13.11.2008

Η νεολαία, παιδεία, πολιτισμός και τα εθνικά θέματα θα είναι οι κύριες θεματικές της Περιφερειακή Συνέλευσης του Σ.Α.Ε. της Περιφέρειας των Η.Π.Α., που θα ξεκινήσει την Πέμπτη 20 και θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 22 Νοεμβρίου, στο «Hyatt House», στο Σικάγο. Ο Συντονιστής του Σ.Α.Ε. Η.Π.Α., Θεόδωρος Σπυρόπουλος έχει καλέσει τους αντιπροσώπους των οργανισμών-μελών να συμβάλλουν στην ενεργοποίηση του «γνωμοδοτικού, εισηγητικού, διεκδικητικού και υποστηρικτικού προς την Ελληνική Πολιτεία» ρόλου ρου Σ.Α.Ε.

«Η ουσία του θεσμού του Σ.Α.Ε. είναι η έκφραση και η συνεργασία του απανταχού Ελληνισμού» λέει ο κ. Σπυρόπουλος. «Αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις προθέσεις της ομογένειας και τη διάθεση των μελών του για συνεργασία και συντονισμό. Παρά το γεγονός ότι παρήλθαν 13 χρόνια από την ίδρυσή του το Σ.Α.Ε. αναζητεί ακόμη την μορφή εκείνη που θα το καταστήσει λειτουργικό. Από εμάς εξαρτάται, αν στην εποχή μας, εποχή παγκοσμιοποίησης και μεγάλων προκλήσεων το Σ.Α.Ε. καταφέρει να καταστεί τόπος αναφοράς και ένωσης του Ελληνισμού».

Το βράδυ της 20ης Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί δεξίωση για τους αντιπροσώπους των μελών του Σ.Α.Ε. Η.Π.Α. και τους επίσημους καλεσμένους. Οι εργασίες της συνελεύσεως θα ανοίξουν το πρωί της Παρασκευής με την εκλογή επιτροπής προεδρείου και υποεπιτροπών για τα ψηφίσματα που θα προκύψουν. Επίσης, θα ψηφισθεί ο Εσωτερικός Κανονισμός για τη λειτουργία της Περιφέρειας. Την ίδια ημέρα θα γίνουν αναφορές από τον Συντονιστή, το Δίκτυο Νεολαίας και την Επιτροπή Παιδείας. Πάνω από 20 νέοι θα εκπροσωπήσουν το νεοσύστατο Δίκτυο Νεολαίας της περιφέρειας. «Εχει ιδιαίτερη σημασία να ακούσουμε τους νέους και νέες μας, να τους δώσουμε πρωτοβουλίες και να τους στηρίξουμε στις επιδιώξεις τους» λέει ο κ. Σπυρόπουλος.

Επίσης, θα γίνουν παρουσιάσεις για την πορεία των charter schools ελληνικού ενδιαφέροντος και τη σημασία της λειτουργίας Ελληνικών Μουσείων και Πολιτιστικών Κέντρων στις Η.Π.Α.

Το απόγευμα της Παρασκευής θα γίνουν επιμέρους ταυτόχρονες συναντήσεις των Δικτύων Ακαδημαϊκών και Επιστημόνων, Επιχειρηματιών, Γυναικών, Νεολαίας καθώς και των Επιτροπών Πολιτισμού και Παιδείας.

Οι εργασίες του Σαββάτου θα ανοίξουν με συζήτηση επί των εθνικών μας θεμάτων: Κυπριακό, Ποντιακή Γενοκτονία, Μακεδονικό, Βόρειος Ήπειρος, Πατριαρχείο. Συζλητηση θα γίνει και επί του θέματος της ψήφου των ομογενών και του προγράμματος Visa Waiver. Στη συνέχεια θα κατατεθούν ψηφίσματα επί των ανωτέρω θεμάτων.

Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στο πρόγραμμα «Φύτεψε τις Ρίζες Σου στην Ελλάδα» το οποίο έχει υιοθετηθεί από το παγκόσμιο Σ.Α.Ε. και ενημέρωση για θέματα Κτηματολογίου από τον πρόεδρό του Δ.Σ. του Οργανισμού Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδας κ. Χρήστο Γούλα και τριών άλλων στελεχών του.

Στις εργασίες της Περιφερειακής Συνέλευσης έχουν καλεσθεί ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Δημήτριος, ο Υπουργός Οικονομικών της Πολιτείας του Ιλινόι Αλέξη Γιαννούλιας, ο πρέσβης της Ελλάδας Αλέξανδρος Μαλλιάς, ο Πρέσβης της Κύπρου Ανδρέας Κακούρης και από την Ελλάδα, ο υφυπουργός των Εξωτερικών Θεόδωρος Κασσίμης ο πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής της Βουλής για τον Απόδημο Ελληνισμό Νικόλαος Τσαρτσιώνης, στελέχη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και του Σ.Α.Ε. Αναμένεται να παραστούν ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Γρηγόρης Νιώτης, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Άδωνις Γεωργιάδης, ο Διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού Ιωάννης Κυπαρισσίδης, ο Πρόεδρος του Σ.Α.Ε. Στέφανος Ταμβάκης και ο Ύπατος Πρόεδρος της Α.ΧΕ.ΠΑ. Αϊκ Γκούλας.

Δελτία τύπου / Σ.Α.Ε. ΗΠΑ – Περιφερειακή Συνέλευση

 
Share |

ΣΑΕ ΗΠΑ