Αλλάζοντας ασφαλιστική εταιρεία – Πότε μπορείτε να ακυρώσετε το συμβόλαιό σας

Αλλάζοντας ασφαλιστική εταιρεία – Πότε μπορείτε να ακυρώσετε το συμβόλαιό σας

Εάν είστε στο δρόμο για μια καλύτερη συμφωνία για την ασφάλιση αυτοκινήτων, μπορεί να θέλετε να επιταχύνετε μακριά από την τρέχουσα ασφαλιστική σας εταιρεία. Αυτό είναι εντάξει, αλλά βεβαιωθείτε ότι ακυρώνετε την πολιτική σας με τον σωστό τρόπο όταν αλλάζετε ασφαλιστικές εταιρείες αυτοκινήτων.

Έτσι, πότε μπορείτε να ακυρώσετε; Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να περιμένετε έως ότου η τρέχουσα πολιτική σας πρόκειται να λήξει πριν λάβετε νέα ασφάλιση αυτοκινήτου, λέει ο Jason Hoffman, πρόεδρος της J.Hoffman Insurance, ανεξάρτητης ασφαλιστικής υπηρεσίας στη Νέα Υόρκη.

“Αυτή είναι μια παλιά παρανόηση”, λέει ο Hoffman. Ωστόσο, ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες θα προσπαθήσουν να σας πείσουν να μείνετε, ώστε να πάρουν τους πλήρεις έξι μήνες πριμοδότησης. Ένας πράκτορας μπορεί να ελπίζει ότι θα ολοκληρώσετε την τρέχουσα πολιτική σας εάν πάρουν την προμήθειά τους σε ένα κατ ‘ αποκοπή ποσό στο τέλος, λέει.

Αλλά αν μπορείτε να πάρετε καλύτερη ασφάλιση σε χαμηλότερη τιμή, η αλλαγή των ασφαλιστικών εταιρειών αυτοκινήτων μπορεί να γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα, λέει ο Hoffman.

Εδώ είναι τέσσερα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε κατά την εναλλαγή ασφαλιστικών εταιρειών αυτοκινήτων:

 

1. Κατάστημα γύρω κατά την εναλλαγή ασφαλιστικών εταιρειών αυτοκινήτων

Μερικοί καταναλωτές κάνουν το λάθος να ψωνίζουν μόνοι τους και να επιλέγουν μια φτηνή πολιτική με ελάχιστη κάλυψη.

Αυτό είναι ένα λάθος που θα μπορούσε να σας κοστίσει μεγάλο κάτω από το δρόμο εάν έχετε ένα ατύχημα και διαπιστώσετε ότι είστε underinsured, Hoffman λέει. Όταν οι ασφαλιστικές εταιρείες αυτοκινήτων εξετάζουν τη χρήση ενός ανεξάρτητου ασφαλιστικού πράκτορα που μπορεί να ψωνίσει πολλούς ασφαλιστές για να σας πάρει τη σωστή κάλυψη σε χαμηλότερη τιμή, συνιστά.

Αναχώρηση: βρείτε τις ελάχιστες απαιτήσεις ασφάλισης αυτοκινήτου στην πολιτεία σας

Για να δείτε ποια κάλυψη έχετε αυτήν τη στιγμή, Βρείτε τη σελίδα δηλώσεων αυτόματης ασφάλισης. Η σελίδα θα εμφανίζει τις ημερομηνίες έναρξης και λήξης για την τρέχουσα πολιτική σας, το όνομα του ασφαλιστή σας, τον αριθμό VIN του οχήματός σας και την τρέχουσα κάλυψη.

“Είναι ένας πολύ σημαντικός οδηγός για χρήση όταν αλλάζετε ασφαλιστικές εταιρείες”, λέει.

Όταν ψωνίζετε για μια νέα πολιτική, αποφύγετε να πάρετε μόνο την ελάχιστη κάλυψη του κράτους, λέει ο Hoffman. Για παράδειγμα, η ελάχιστη κάλυψη της Νέας Υόρκης είναι σωματικές βλάβες ύψους 25.000 δολαρίων ανά άτομο και 50.000 δολάρια ανά ατύχημα και υλικές ζημιές ύψους 10.000 δολαρίων. Αλλά ο Hoffman δεν θα γράψει πολιτικές για λιγότερο από 50/100/50, λέει.

“Αν χτυπήσετε μια Mercedes, πρόκειται να πάει πολύ πάνω από 10.000 δολάρια σε ζημιά”, λέει. “Και δεν θέλετε να βγαίνει από την τσέπη σας.”

 

2. Βάλτε το νέο σας ασφαλιστήριο συμβόλαιο αυτοκινήτων στη θέση του

Μόλις η αλλαγή της ασφάλισης αυτοκινήτου έχει αποφασιστεί ως πορεία δράσης σας, ήρθε η ώρα να αγοράσετε τη νέα πολιτική σας. Πριν το κάνετε, βεβαιωθείτε ότι η εταιρεία που σκέφτεστε έχει ένα καλό ιστορικό εξυπηρέτησης πελατών.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να συμπληρώσετε και να υπογράψετε μια αίτηση με τη νέα ασφαλιστική εταιρεία. Στην εφαρμογή, θα παρέχετε πληροφορίες για τον εαυτό σας, τους άλλους οδηγούς στο νοικοκυριό, το ιστορικό οδήγησης, τα ποσά κάλυψης που θέλετε και την υπογραφή σας. Εάν έχετε δάνειο αυτοκινήτου, θα πρέπει επίσης να παρέχετε πληροφορίες σχετικά με τον δανειστή, λέει ο Hoffman.

Σχετικά: τι λέει το αυτοκίνητό σας για την πολιτική σας;

Θα πρέπει επίσης να βάλετε μια προκαταβολή για τη νέα πολιτική. Μπορείτε να επιλέξετε να πληρώσετε για έξι μήνες κάλυψης σε ένα κατ ‘ αποκοπή ποσό, ή μπορείτε να πληρώσετε μηνιαία με πιστωτική κάρτα ή αυτόματη τραπεζική χρέωση.

Μόλις ρυθμίσετε την πληρωμή, θα λάβετε γραπτή επιβεβαίωση από την ασφαλιστική εταιρεία ότι ισχύει η νέα πολιτική σας.

 

3. Πότε να ακυρώσετε το παλιό σας ασφαλιστήριο συμβόλαιο αυτοκινήτου

Είναι κρίσιμο να περιμένετε έως ότου έχετε γραπτή απόδειξη ότι η νέα πολιτική σας είναι ενεργή, ώστε να μην καταλήξετε με ένα κενό στην κάλυψη. Μια καθυστέρηση στην κάλυψη μπορεί να αυξήσει τα ασφαλιστικά σας ποσοστά επειδή σας κάνει να μοιάζετε με έναν επικίνδυνο οδηγό.

Σε ένα σενάριο χειρότερης περίπτωσης, εάν επρόκειτο να έχετε ένα ατύχημα μετά την ακύρωση της παλιάς πολιτικής σας, αλλά πριν το νέο σας κλώτσησε, θα μπορούσατε να είστε στο γάντζο για χιλιάδες δολάρια σε έξοδα επισκευής αυτοκινήτων και ιατρικούς λογαριασμούς και θα μπορούσατε ακόμη και να εναχθείτε.

“Θα μπορούσατε να έχετε μια μεγάλη νομική μάχη που θα μπορούσε να καταλήξει να σας κοστίσει τα πάντα”, λέει ο Hoffman.

Έτσι, ο συγχρονισμός είναι το κλειδί. Εάν έχετε έναν πράκτορα, πιθανότατα θα σας ζητήσουν να υπογράψετε ένα έγγραφο που τους δίνει την άδεια να ακυρώσουν την παλιά σας πολιτική κατά την αλλαγή των ασφαλιστικών εταιρειών αυτοκινήτων. Αν δεν έχετε έναν πράκτορα, καλέστε τον παλιό ασφαλιστή σας απευθείας.

 

4. Βεβαιωθείτε ότι η παλιά πολιτική σας ακυρώνεται

Η ασφαλιστική σας εταιρεία πρέπει να σταματήσει να σας χρεώνει για την παλιά σας κάλυψη την ημερομηνία και την ώρα που θα τεθεί σε ισχύ η νέα σας πολιτική, λέει ο Hoffman. Θα πρέπει να λάβετε μια επιταγή επιστροφής χρημάτων από τον παλιό ασφαλιστή σας για τυχόν επιπλέον ασφάλιστρο που πληρώσατε.

Θα λάβετε επίσης μια επιστολή στο ταχυδρομείο που θα επαληθεύει ότι έχετε ακυρώσει την πολιτική σας, την οποία πρέπει να διατηρήσετε για τα αρχεία σας.

Είναι πολύ σημαντικό να ακυρώσετε την παλιά πολιτική σας, αντί να σταματήσετε να πληρώνετε, επειδή δεν θέλετε ο ασφαλιστής να ακυρώσει την πολιτική σας για μη πληρωμή, λέει ο Hoffman.

Όπως μπορείτε να δείτε, η αλλαγή των ασφαλιστικών εταιρειών αυτοκινήτων δεν είναι καθόλου δύσκολη.

Leave a Reply