Τι ισχύει με την ασφάλιση στα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα – τι να προσέξετε

Τι ισχύει με την ασφάλιση στα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα – τι να προσέξετε 

Τώρα που είναι καλοκαίρι και έχουν ξεκινήσει οι εξορμήσεις στα νησιά και σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, ταυτόχρονα αυξάνονται κατακόρυφα και οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων και μηχανών στα τουριστικά μέρη.

Στα νησιά, τα οχήματα με την μεγαλύτερη ζήτηση είναι οι γουρούνες (ιδιαίτερα από τους ξένους) καθώς δεν απαιτούν δίπλωμα αυτοκινήτου και από την άλλη είναι πιο εύκολο να κινηθούν στους επαρχιακούς δρόμους καθώς και στην πόλη μέσα στην κίνηση ή έτσι νομίζουν τουλάχιστον οι εκδρομείς!

Ό,τι και να νοικιάσετε, θα πρέπει να συνοδεύεται από την αντίστοιχη ασφάλιση ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου. Τι ασφάλεια όμως έχετε με την ενοικίαση; Υπάρχει μικτή ασφάλεια στις ενοικιάσεις οχημάτων; Πληρώνετε όλες τις ζημιές ό,τι και να γίνει; Πάμε να τα δούμε αναλυτικά..

 

Είδη ασφάλισης στην ενοικίαση αυτοκινήτου

Όπως και σε ένα ιδιόκτητο αυτοκίνητο, έτσι και σε ένα που θα νοικιάσετε για τις διακοπές σας, υπάρχουν διάφορα είδη ασφάλειας.

Για παράδειγμα μπορείτε να ζητήσετε απλή βασική ασφάλεια χωρίς καμία επιπλέον κάλυψη ή να ζητήσετε μικτή ασφάλεια για να έχετε το κεφάλι σας καλυμμένο ό,τι και να σας συμβεί!

Ειδικότερα στις περιπτώσεις απλής ασφάλειας, οι εταιρείες μπορεί να σας χρεώσουν ακόμα και μια απλή γρατζουνιά ως δική σας υπαιτιότητα με κόστος από 50 έως και 300€.

Γι’αυτό είναι καλό πάντα να κάνετε μικτή ασφάλιση για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο – καθώς εσείς μπορεί να το προσέχετε το όχημα όμως εκεί που το παρκάρετε μπορεί ενώ κοιμάστε να πέσει κάποιος πάνω σας δίχως να αφήσει σημείωμα ή κάποια ειδοποίηση.

Το αποτέλεσμα θα είναι να πληρώσετε εσείς τις ζημιές σας, άσχετα αν στην ουσία δεν φταίτε!

Η καλύτερη επιλογή, για να μη χαλάσουν και άδοξα οι διακοπές σας, είναι η επιλογή της πλήρης μικτής ασφάλειας. Στην ιστοσελίδα https://www.travelo.gr/enoikiasi-autokinitou/ θα βρείτε επιλογές για ενοικίαση αυτοκινήτου χωρίς κάρτα και με πλήρη μικτή ασφάλεια – απλά με προπληρωμή του ποσού μέχρι κάρτας(χρεωστική ή πιστωτική) ή κατάθεσης σε λογαριασμό!

Η παραπάνω επιλογή σας καλύπτει σχεδόν 100% στο θέμα της μικτής ασφάλισης – αν συμβεί κάποια ζημιά θα πληρώσετε μόνο τα έξοδα φακέλου που ανέρχονται περίπου σε 20-50€.

Από την άλλη, υπάρχει και η επιλογή της Rentalcars.com η οποία σας προσφέρει ένα είδος εξτρά ασφάλισης, μέσω αυτής όμως.

Για παράδειγμα μπορείτε να νοικιάσετε οποιοδήποτε αυτοκίνητο σε όλο τον κόσμο, όπου συνεργάζεται η εταιρεία, με απλή ασφάλεια και να προσθέσετε εξτρά μικτή ασφάλεια μέσω της εταιρείας Rentalcars.

Σ’αυτήν την περίπτωση, αν συμβεί οποιαδήποτε ζημιά που θα φταίτε εσείς, θα πληρώσετε κανονικά το κόστος και μετά θα αποζημιωθείτε από την Rentalcars!

Είναι μια πιο περίπλοκη κατάσταση, η οποία όμως θα σας βοηθήσει ιδιαίτερα σε ταξίδια στο εξωτερικό.

 

Κόστος ασφάλισης ενός ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Asfaleies24.gr, το κόστος για μια ασφάλεια αυτοκινήτου στα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα μεταβάλλεται ανάλογα την ηλικία του οδηγού, το όχημα που θα οδηγήσει καθώς και την περιοχή ενοικίασης.

Για παράδειγμα τα ενοικιαζόμενα στη Μύκονο έχουν υψηλότερο συντελεστή κινδύνου και άρα μεγαλύτερα ασφάλιστρα απ’ότι τα ενοικιαζόμενα στη Λήμνο.

Έτσι μια μικτή ασφάλιση ενός νοικιασμένου αυτοκινήτου, θα κοστίσει αρκετά περισσότερα στο νησί των Ανέμων, παρά σε μια άλλη, πιο ήρεμα περιοχή.

Αυτό το κόστος το γνωρίζουν όλες οι εταιρείες και γι’αυτό οι τιμές μεταβάλλονται από περιοχή σε περιοχή.

Σε κάθε περίπτωση όμως, μια μικτή ασφάλεια στο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο μπορεί να σας σώσει και σίγουρα σας απαλλάσσει από χαζούς πονοκέφαλους!

 

Πως θα κλείσετε ενοικιαζόμενο με μικτή ασφάλεια

Όπως γράψαμε και πιο πάνω, ο πιο σίγουρος τρόπος για να κλείσετε ενοικιαζόμενο όχημα με μικτή ασφάλεια, είναι να επισκεφθείτε μια από τις 2 ιστοσελίδες – αν ταξιδεύετε Ελλάδα ή εξωτερικό αντίστοιχα.

Πάντα να προσθέτετε τη μικτή ασφάλεια ως κάλυψη καθώς θα σας «σώσει» από δύσκολες και αναπάντεχες καταστάσεις που μπορούν να αμαυρώσουν και να καταστρέψουν στην ουσία τις διακοπές σας!

 

Leave a Reply