Ιστό ΣΑΕ
ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Αφρικής Ομιλία του προέδρου ΣΑΕ Στέ...

ΣΑΕ Αφρικής

Send | Print | RSS ΣΑΕ Αφρικής '
Ομιλία του προέδρου ΣΑΕ Στέφανου Ταμβάκη στη Β΄ Περιφερειακή Συνέλευση ΣΑΕ Αφρικής / Εγγύς-Μέσης Ανατολής
Αλεξάνδρεια12.10.2008

«Αμφίδρομα ωφέλιμες» χαρακτήρισε σήμερα ο πρόεδρος του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού (ΣΑΕ) Στέφανος Ταμβάκης τις σχέσεις μεταξύ της ελληνικής Πολιτείας και του ΣΑΕ.

«Εμείς στηρίζουμε την πολιτεία εφόσον και εκείνη μάς στηρίζει», τόνισε ο πρόεδρος των απανταχού ομογενών μιλώντας στην Β΄ Περιφερειακή Συνέλευση του ΣΑΕ Αφρικής / Εγγύς-Μέσης Ανατολής, που διεξάγεται από την περασμένη Παρασκευή μέχρι και αύριο Δευτέρα στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Ο κ. Ταμβάκης ευχαρίστησε θερμά τον αρμόδιο για τον απόδημο Ελληνισμό υφυπουργό Εξωτερικών Θεόδωρο Κασσίμη για τη συμπαράσταση στο έργο του ΣΑΕ, όσο και τον προκάτοχό του Γρηγόρη Νιώτη.

Ο πρόεδρος του ΣΑΕ μίλησε για την ανάγκη να αποκτήσει οικονομική αυτοδυναμία το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού.

Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου που παρευρίσκονται στη Συνέλευση, ο κ. Ταμβάκης ανέφερε ότι από τα συμπεράσματα της συνάντησης αυτής των ομογενών θα σταλούν αναλυτικά όλα τα ζητήματα που αφορούν τους απόδημους Έλληνες στην Αφρική / Εγγύς και Μέση Ανατολή, ώστε οι αρμόδιες υπηρεσίες να συμβάλουν στην επίλυση των όποιων προβλημάτων παραμένουν άλυτα μέχρι σήμερα.

Αναφερόμενος στις νέες πρωτοβουλίες του ΣΑΕ, ο κ. Ταμβάκης μίλησε για μία πρόταση ομογενειακών αθλητικών αγώνων, που θα ξεκινήσουν ενδεχομένως από τον επόμενο χρόνο, εφόσον υπάρξει και η σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής.

Τέλος, σχετικά με το θέμα της ψήφου των αποδήμων, ο πρόεδρος του ΣΑΕ το χαρακτήρισε ως ένα πάγιο αίτημα του απόδημου Ελληνισμού και ζήτησε να βρεθεί η «χρυσή τομή», ώστε να μπορέσει ο απόδημος Ελληνισμός να εκπροσωπηθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
Share |

ΣΑΕ Αφρικής