Ιστό ΣΑΕ
ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Ειδήσεις ΣΑΕ Καναδά Ολοκληρώθηκε το 33ο Διεθνές...

ΣΑΕ Καναδά

Send | Print | RSS ΣΑΕ Καναδά '
Τορόντο16.09.2008

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η συμμετοχή της ταινίας EL GRECO του Γιάννη Σμαραγδή στο 33ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο που ολοκληρώθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 2008.

Στις κατάμεστες αίθουσες που προβλήθηκε η ταινία, το κινηματογραφόφιλο κοινό, απόλαυσε ένα πραγματικά σπουδαίο έργο που εξυψώνει τον ελληνικό πολιτισμό και πνεύμα. Με την ευκαιρία του Φεστιβάλ και της Έκθεσης, την Πόλη του Τορόντο επισκέφτηκαν ο σκηνοθέτης της ταινίας Γιάννης Σμαραγδής, οι πρωταγωνιστές Nick Ashdon και Λάκης Λαζόπουλος, ο ηθοποιός Τεό Ζουμπουλίδης, ο διευθυντής φωτογραφίας Άρης Σταύρου και η παραγωγός Ελένη Σμαραγδή.

Την Έκθεση παρουσίασε η Αlexadros Film, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (EOT) και με την υποστήριξη του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣAE) - Γραφείου Συντονιστή Περιφέρειας Καναδά, της Παμμακεδονικής Ομοσπονδίας Οντάριο, της Ελληνικής Κοινότητας του Τορόντο, της Ένωσης Κρητών Τορόντο «Κνωσός» και της ελληνικής εταιρίας παροχής μεταφραστικού έργου Integrated Consulting Services.

Κατά την διάρκεια της Έκθεσης που διήρκησε από 4-14 Σεπτεμβρίου, πλήθος ανθρώπων επισκέφτηκαν τους χώρους του Μουσείου και θαύμασαν από κοντά τις εξαιρετικές αναδημιουργίες σε διαφορετικά στάδια των έργων του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου που χρησιμοποιήθηκαν στην ταινία, έργα τριών νέων ταλαντούχων ζωγράφων, του Σάββα Γεωργιάδη, του Νίκου Μόσχου και του Στέλιου Πετρουλάκη, τα εξαιρετικά κοστούμια που σχεδίασε η πολυβραβευμένη Ισπανίδα ενδυματολόγος Lala Huete καθώς και διάφορα αντικείμενα από το Πλατώ του Τισιανού και το Πλατώ του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου.

Ο Συντονιστής Περιφέρειας Καναδά και Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο κ. Κώστας Μενεγάκης καλωσόρισε όλους τους παραβρισκόμενους συντελεστές της ταινίας σε δεξίωση που πραγματοποιήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 2008 στο Μουσείο Bata και αφού ιδιαιτέρως ευχαρίστησε την κα Ελένη Σμαραγδή για την τόσο επιτυχημένη επιμέλεια της Έκθεσης, δήλωσε ότι το ΣΑΕ θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό όλων των ελλήνων καλλιτεχνών και θα προσπαθεί στο μέτρο του δυνατού, να προβάλει και να προωθεί το έργο τους ανά τον κόσμο.

Δελτία τύπου / ΣΑΕ Καναδά - Ολοκληρώθηκε το 33ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο και η Έκθεση «El Greco: Από το Πλατώ στην Οθόνη»

 
Share |

ΣΑΕ Καναδά