Το θέμα της καθυστέρησης που παρουσιάζεται στην έκδοση των νέων διαβατηρίων για τους ομογενείς μονίμους κατοίκους εξωτερικού θέτει ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού κ. Στέφανος Ταμβάκης με επιστολή του προς την Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού.
Ο Πρόεδρος του ΣΑΕ προτείνει «την εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας, σύμφωνα με την οποία τα διαβατήρια παύουν να ισχύουν το χρόνο της ημερομηνίας λήξης τους, δηλαδή τα παλαιού τύπου ελληνικά διαβατήρια να εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης». Παράλληλα επισημαίνει ότι «εάν δεν είναι εφικτή η συγκεκριμένη πρόταση, ζητούμε την επίλυση του προβλήματος με οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο τρόπο, στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας».
Ο κ. Ταμβάκης τονίζει ακόμα ότι «οι αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες τόσο μεμονωμένων πολιτών όσο και ομογενειακών φορέων, για τη δυσχερή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει λόγω της μεγάλης καθυστέρησης που σημειώνεται στην αντικατάσταση των διαβατηρίων τους, καθιστά επιτακτική την ανάγκη άμεσης διευθέτησης του ζητήματος».
Και ο Πρόεδρος του ΣΑΕ καταλήγει: «Είναι θετικό το γεγονός ότι έχει αποσπαστεί προσωπικό σε ορισμένα προξενεία του εξωτερικού για τη διευκόλυνση και την επίσπευση των διαδικασιών, αλλά ως φαίνεται κατόπιν των συνεχιζόμενων αντιδράσεων, η λύση αυτή δεν επαρκεί».
Русский
Ελληνικά
English