Ιστό ΣΑΕ

ΣΑΕ Ωκεανίας

Send | Print | RSS ΣΑΕ Ωκεανίας '
<< Προηγούμενη
| Επόμενη >>
Σίδνεϊ23.04.2008

Συνέχεια στην πόλη της Αδελαΐδας βρίσκει η λειτουργία Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου που ξεκίνησε πρώτα στο Σίδνεϊ, τον περασμένο Αύγουστο, με πρωτοβουλία του ΣΑΕ Ωκεανίας και στυλοβάτες αρκετούς ομογενειακούς φορείς. Στην παμπαροικιακή συγκέντρωση που διοργάνωσε πρόσφατα στην πρωτεύουσα της Νότιας Αυστραλίας την ιδέα του Ανοικτού Πανεπιστημίου ανέπτυξε επισταμένα ο Δρ. Μιχάλης Τσιανίκας που προΐσταται στο Τμήμα Νεοελληνικών του πανεπιστημίου Φλίντερς.

«Είμαστε ικανοποιημένοι που ένας θεσμός πλέον, βρίσκει ανταπόκριση και σε άλλη πόλη της Αυστραλίας και θα επιδιώξουμε να εξαπλωθεί και στις άλλες παροικίες μας», ανέφερε ο Συντονιστής του ΣΑΕ Ωκεανίας, Γιώργος Αγγελόπουλος, σημειώνοντας πως στόχος για την Αδελαΐδα είναι να λειτουργήσει το Ανοικτό Πανεπιστήμιο στις αρχές του 2009.

Με το πέρας της προαναφερθείσας συγκέντρωση συγκροτήθηκε Επιτροπή που θα αναλάβει τις περαιτέρω κινήσεις. Την αποτελούν δε οι εξής: Δρ. Μιχάλης Τσιανίκας Θεοφάνης Μάρας, πρόεδρος Ομοσπονδίας Ελληνικών Ορθοδόξων Κοινοτήτων Αυστραλίας Βασίλης Ελοβάρης, πρόεδρος Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νότιας Αυστραλίας Παναγιώτης Δεμουρτζίδης, επικεφαλής Συνδέσμου ΣΑΕ στη Ν. Αυστραλία Σταματική Κρίτα, πρόεδρος «Ελληνικού Πολιτιστικού Μήνα» Ν. Αυστραλίας και εκπρόσωπος της Εθνικής Ένωσης Ελληνοαυστραλών Φοιτητών- NUGAS, Ελένη Χάλτη, πρόεδρος Ομοσπονδίας ΟΟΕΓΑ, και Αθανάσιος Αναγνώστου, εκ μέρους της Θεσσαλικής οργάνωσης της Ν. Αυστραλίας.

Ο κ. Αγγελόπουλος επεσήμανε ότι στην συγκέντρωση της Αδελαΐδας «άκρως ενθαρρυντική ήταν η παρουσία της ομογενειακής νεολαίας και ‘οι παριστάμενοι νέοι και νέες μας υπέβαλαν πολλά ερωτήματα για το υπό ίδρυση δίκτυό τους, αλλά και γενικότερα για την δομή, λειτουργία και τους στόχους του ΣΑΕ», όπως είπε.

Πηγή: ΕΡΑ-5

 
<< Προηγούμενη
| Επόμενη >>

ΣΑΕ Ωκεανίας

© 2007 - Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού