Σε ειδική εκδήλωση, που διοργάνωσε, πρόσφατα στην Αδελαΐδα η ΑΧΕΠΑ Νότιας Αυστραλίας προσέφερε βραβείο για την υψηλότερη βαθμολογία των Ελληνικών, στις εισαγωγικές εξετάσεις για τα ΑΕΙ της πολιτείας. Το βραβείο απονεμήθηκε, στον μαθητή Γιάννη Τσιανίκα, που αποφοίτησε απο το απογευματινό σχολείο, της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νότιας Αυστραλίας.
Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος της Επιτροπής Πολιπολιτιστικών Υποθέσεων και Αντικυβερνήτης της Νότιας Αυστραλίας, Χιού Βάν Λή.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αδελαΐδα Δημήτρης Χατζόπουλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Ν.Α., Βασίλης Ελοβάρης, ο καθηγητής και διευθυντής του Τμήματος Νεοελληνικών, του πανεπιστημίου Φλίντερς, Μιχάλης Τσιανίκας, ο πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ, Γεώργιος Δημητρίου, η βουλευτής της αντιπολίτευσης, Βίκυ Τσάπμαν, εκπρόσωποι αυστραλιανών και παροικιακών φορέων και άλλοι καλεσμένοι.
Επίσης στην ίδια εκδήλωση, για πρώτη φορά φέτος, δόθηκε βραβείο για την υψηλότερη βαθμολογία, στο μάθημα των Ελληνικών στο πλαίσιο των εξετάσεων για το διεθνές σύστημα «Μπακαλορεά».
Το βραβείο δόθηκε στον μαθητή, Μιχάλη Φρατζή, που αποφοίτησε στο μάθημα των Ελληνικών, από το απογευματινό σχολείο της Ενορίας-Κοινότητας, του Αγίου Γεωργίου.
Για τον θεσμό του ‘‘Μπακαλορεά’‘, μίλησε ο πρώην υπουργός παιδείας Νότιας Αυστραλίας, Γκρέγκ Κράφτερ.
Πηγή: ΕΡΑ-5