Οι αυτοκρατορικοί πιγκουίνοι που ζουν βαθιά στην Ανταρκτική επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη.
Ο ομογενής σκηνοθέτης Τζορτζ Μίλερ ή Γιώργος Μηλιώτης ολοκλήρωσε στο Σίδνεϊ την παραγωγή της ταινίας Happy Feet 2, η πρεμιέρα της οποίας αναμένεται να γίνει τον Δεκέμβριο στην Αυστραλία.
Ο διάσημος σκηνοθέτης, που κέρδισε το Όσκαρ κινουμένων σχεδίων για την πρώτη του ταινία “Happy Feet”, (προβλήθηκε το 2006 και έκανε είσπραξη 356 εκατ. δολάρια Αμερικής), εξέφρασε την πεποίθησή του ότι και το “Happy Feet 2 θα έχει την ίδια επιτυχία.
‘‘Αξιοποιούμε ιδιαίτερα την τεχνολογία για τη συγκεκριμένη ταινία όπως έγινε και με το φιλμ Avatar”, είπε ο Ελληνοαυστραλός σκηνοθέτης.
Ο Mίλερ ήταν υποψήφιος για Όσκαρ τρεις φορές στο παρελθόν, το 1993 για το σενάριο της ταινίας “Lorenzo’s Oil” και το 1996 για την ταινία “Babe” στις κατηγορίες καλύτερης ταινίας και σεναρίου.
Για την ταινία “Babe” είχε κερδίσει Όσκαρ καλύτερης παραγωγής.
Ο Μίλερ σπούδασε γιατρός αλλά έγινε διάσημος σκηνοθετώντας τον Μελ Γκίμπσον στην τριλογία “Μαντ Μαξ”. Ακολούθησαν κι άλλες ταινίες με πρωταγωνιστές τους διασημότερους ηθοποιούς του Χόλιγουντ (Τζακ Νίκολσον, Μισέλ Φάιφερ, Σερ κ.α.), αλλά το πιο σημαντικό βήμα στην καριέρα του πριν από το Happy Feet ήταν η παραγωγή της ταινίας “Μπέιμπ, το ζωηρό γουρουνάκι”, που του απέφερε και Όσκαρ, ενώ ο ίδιος σκηνοθέτησε τη συνέχεια “Το μικρό γουρουνάκι στη μεγάλη πόλη”.
Επίσης στο Σίδνεϊ ξεκινούν σύντομα (στα στούντιο της FOX) τα γυρίσματα μιας άλλης μεγάλης παραγωγής για διεθνή κατανάλωση, σκηνοθέτης της οποίας είναι ο Ελληνοαυστραλός ‘Αλεξ Πρόγιας.
Τίτλος της νέας ταινίας του είναι ‘‘Ο Χαμένος Παράδεισος’‘ (Paradise Lost) συνολικού κόστους περίπου 100 εκατομμυρίων δολαρίων (ΗΠΑ).
Ο Αλεξ Πρόγιας γεννήθηκε στην Αίγυπτο από Έλληνες γονείς και ζει στο Σίδνεϊ. Σε συνεργασία με τον ομογενή Πάτρικ Τατόπουλο έχει σκηνοθετήσει αμέτρητες τηλεοπτικές σειρές, μουσικά βίντεο, ντοκιμαντέρ, και διαφημιστικά. Στο ενεργητικό του έχει όμως και διεθνείς κινηματογραφικές επιτυχίες όπως τα φιλμ “Crow”, “Dark City”, “I”, “Robot” “knowing” κ.α.
Σε όλες πρωταγωνίστησαν κορυφαίοι ηθοποιοί του Χόλιγουντ και σημείωσαν μεγάλη εμπορική επιτυχία.
Τα γυρίσματα της ταινίας του Πρόγια θα ξεκινήσουν στα στούντιο της FOX αμέσως μόλις ολοκληρωθούν τα γυρίσματα του ριμέικ του φιλμ The Greta Gatsby που γίνονται αυτή την εποχή με πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, συνολικής δαπάνης 120 εκατομμυρίων δολαρίων.
Στο μεταξύ δυο ταινίες μεγάλου μήκους έχει στα σκαριά ο Αντώνης Μάρας από την Αδελαΐδα ο οποίος φιλοδοξεί να πάρει υποψηφιότητα για Όσκαρ και ίσως και το αγαλματάκι με την τελευταία του ταινία μικρού μήκους ‘‘Το Παλάτι’‘ (The Palace) η οποία έχει ήδη κερδίσει τρία βραβεία σε ισάριθμα φεστιβάλ.
Η ταινία του Μάρα, εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα, αφορά την ιστορία μιας οικογένειας που προσπαθεί να ξεφύγει από τα τουρκικά στρατεύματα το 1974 και βρίσκει καταφύγιο σε ένα εγκαταλελειμμένο παλάτι της οθωμανικής περιόδου.
Ο σκηνοθέτης μας είπε ότι εμπνεύστηκε την ταινία από πραγματικά γεγονότα: Την ιστορία μία Κύπριας μητέρας που είναι αναγκασμένη να πάρει την πιο δύσκολη απόφαση της ζωής της:
όταν οι Τούρκοι στρατιώτες πλησίαζαν στην κρυψώνα της, το μωρό της ήταν ανήσυχο. Έπρεπε ή να το αφήσει να κλάψει και να υποστεί τις συνέπειες ή να του κλείσει το στόμα, ρισκάροντας τον πρόωρο θάνατό του.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Русский
Ελληνικά
English